Ajankohtaista

10.11.2016

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen johtoryhmä tiedottaa

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen johtoryhmä piti tänään toisen kokouksensa Oulussa.

Valtiovarainministeriön 10.10.2016 julkaiseman sote- ja maakuntauudistuksen tiekartan rinnalle ollaan laatimassa Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen omaa tiekarttaa. Maakuntauudistuksen projektipäällikkö Kimmo Hinno kertoi, että tiekartan mukaiset tehtävät on jaettu työryhmille. Lisäksi valtiovarainministeriön tiekartassa maakuntauudistuksen esivalmistelun yhtenä tehtävänä on muutosvision laatiminen maakuntiin. Johtoryhmässä käytiin keskustelua muutosvision laatimisesta esivalmisteluvaiheen aikana.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen työryhmien puheenjohtajat esittelivät työryhmiensä osalta tilannekatsauksen. Työryhmien työ on lähtenyt kaikkien puheenjohtajien mukaan hyvin liikkeelle. Työryhmien käyttöön päätettiin ottaa Valtorin työskentelytilat.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen ohjausryhmä päätti kokouksessaan 17.10.2016 perustaa seuraavat työryhmät: maakunnan talous- ja henkilöstöhallinto, henkilöstöhallinto, omaisuus, vastuut ja sopimukset, toimitilat ja kiinteistöt, hankinnat sekä ICT. Johtoryhmä merkitsi tiedoksi, että maakuntauudistuksen ohjausryhmä tekee päätöksen valittavista puheenjohtajista kokouksessaan 14.11.2016.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen johtoryhmän seuraava kokous 16.12.2016 klo 8.30.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen ohjaus- ja johtoryhmän sekä työryhmien kokoonpanot ja pöytäkirjat sekä lisää tietoa maakuntauudistuksen valmistelusta osoitteesta www.pohjois-pohjanmaa.fi/maakuntauudistus. Maakuntauudistuksen viestintää tukemaan ollaan tekemässä omia verkkosivuja, jotka tullaan avaamaan vielä tämän vuoden puolella.

Lisätietoa maakuntauudistuksesta: www.alueuudistus.fi

Lisätiedot:
maakuntajohtaja Jussi Rämet, p. 040 5863 877
projektipäällikkö Kimmo Hinno, p. 050 919 0578